هوش تجاری

تجزیه و تحلیل برای متخصصان حرفه ای کسب و کار

با استفاده از خدمات هوش تجاری پیشرفته ‌ما، داده‌های خام خود را به دانش راهبردی تبدیل کنید

طراحی و پیاده سازی هوش تجاری

امروزه باوجود انبوه داده‌ها و اطلاعات متنوع در سازمان که همه روزه گردآوری و ذخیره می‌شوند، بهره برداری کاربردی از این حجم بزرگ اطلاعات و تجزیه و تحلیل آن در کوتاه مدت بدل به دغدغه اصلی مدیران ارشد و تصمیم ساز شده است، به گونه‌ای که در بسیاری از موارد بهره برداری از این دارایی ارزشمند در سازمان‌ها غیر ممکن به نظر می‌رسد.

برای بهره مندی بیش از پیش از داده‌های موجود در سازمان، نیاز به فرآیندهایی است که مدیران در سریع ترین زمان ممکن، نمایی کلی از وضعیت سازمان و زیر مجموعه‌های خود را دریابند، تا در نهایت و مناسب‌ترین زمان ممکن اقدام به اتخاذ تصمیمات حیاتی و سرنوشت ساز پیش از وقوع بحران نمایند.

هوش تجاری در عصر حاضر، با رویکرد پاسخگویی به این دست از نیازها، به کلیدی‌ترین و موثرترین راهکار جهت کمک به مدیران در تصمیم‌گیری و ارزیابی عملکرد سازمانی تبدیل شده است

استخراج دانش، ایجاد ارتباط منطقی بین داده‌های سازمان و در نهایت استخراج گزارشات راهبردی و تصمیم ساز همچون کنترل روندها، نمایش و کنترل شاخص‌های کلیدی عملکرد، مقایسه عملکرد با اهداف از پیش تعیین شده و … نیازمند بستری تحت عنوان هوش تجاری می‌باشد. هوش تجاری در کنار نرم افزارهای موجود در سازمان قرار خواهد گرفت تا مدیران ارشد و کلیدی سازمان را در اتخاذ تصمیمات حیاتی در مناسب‌ترین زمان، کمک نماید.

خدمات طراحی و پیاده سازی هوش تجاری شرکت کوشا تجارت نوپدید، به شما کمک می‌کند تا از انبوه داده‌های ارزشمند موجود در سازمان خود، نهایت بهره را برده و توانایی خود در تجزیه و تحلیل عملکرد سازمان افزایش دهید و با کشف اطلاعات مناسب در خصوص فرآیندها، روندها و … در مناسب‌ترین زمان، بهترین تصمیم را برای کسب و کار خود اتخاذ نمایید.

از مهمترین خروجی‌های فرآیند هوش تجاری داشبورد مدیریتی است که امکان تجزیه و تحلیل انبوه داده‌ها را در لحظه فراهم می‌سازد.

ما به همراه شما، شاخص‌های کلیدی عملکرد مرتبط با کسب و کار شما را استخراج و پس از یکپارچه سازی داده‌های موجود در سازمان، اطلاعات را در قالب داشبورد مدیریتی مناسب، گویا و حرفه‌ای در دسترش شما قرار خواهیم داد. سامانه هوش تجاری همپای مدیران ارشد و تصمیم ساز سازمان در راستای افزایش بهره‌وری، سرعت در تصمیم گیری، بهبود ارزش افزوده و سایر موارد گام بر می‌دارد.

شناخت کسب و کار و تحلیل مسئله

اولین و به واقع مهمترین مرحله از انجام پروژه، درک صحیح و کامل از دامنه فعالیت سازمان و شناخت درست از مسائل، چالش‌ها، فرصت‌ها و روال‌های موجود در محیط کسب و کار است.
متخصصین ما در این مرحله از انجام پروژه با ارزیابی دقیق و کامل از صنعت و فعالیت‌های سازمان، اقدام به شناسایی تمامی ذی‌نفعان می‌نمایند، سپس نیازهای هریک را استخراج و مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد داد، تا به ارزیابی کاملی از مسائل موجود رسیده و ابعاد پروژه را در کنار خروجی‌های مورد انتظار استخراج نمایند.

  • شناسایی اهداف منافع ذی‌نفعان
  • تعیین محدودیت‌ها و تعریف دقیق مسئائل
  • تعیین محدوده پروژه
  • شناسایی کاربران نهایی سیستم

عنوان بخش دوم

استخراج شاخص‌های کلیدی عملکرد

پس از شناخت کسب و کار و جمع بندی از نیازهای کاربران پروژه، اقدام به استخراج شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) مرتبط با هر بخش از سازمان خواهیم پرداخت که می‌بایست در داشبوردهای مدیریتی نمایش داده شوند. این بخش از پروژه هوش تجاری از حیاتی‌ترین فازها می‌باشد، زیرا انتخاب نادرست KPI، سازمان و افراد را به مسیر غلط هدایت خواهد کرد و آن‌ها را به انجام کارهای اشتباه تشویق می‌نماید. لذا در این مرحله پس از درک درست از اهداف استراتژیک سازمان، شاخص‌های کلیدی عملکرد در راستای آن‌ اهداف تنظیم خواهیم کرد. اقداماتی چون:

  • استخراج شاخص‌های کلیدی عملکرد تمامی بخش‌های سازمان
  • درک روابط مربوط به هر شاخص
  • استخراج اطلاعات مربوط به هر شاخص چون (فرمول محاسبه، واحد سنجش، وزن، پارمترها و …)

عنوان بخش سوم

طراحی و پیاده سازی انبار داده و واکشی اطلاعات

اصل اساسی در موفقیت هر پروژه مبتنی بر داده، دسترسی به داده‌های مناسب به میزان کافی است، طبیعتا پروژه‌های هوش تجاری نیز مستثنی از این مهم نمی‌باشد.

متخصصین ما در این مرحله اقدام به ارزیابی، تجزیه و تحلیل داده‌ها می‌نمایند تا از حیث میزان دسترسی، حجم کافی و کیفیت قابل قبول باشند، تا در نهایت داده‌های موجود را با نیازهای پروژه تطابق دهند. سپس در راستای تکمیل هسته اصلی سیستم هوش تجاری، اقدام به طراحی و پیاده سازی انبار داده خواهیم نمود، تا جهت دستیابی به اهداف پروژه و امکان گزارش گیری و آنالیز داده‌ها در دسترس قرار گیرند. انبار داده در واقع فرآیندی برای جمع آوری، اتصال و مدیریت داده‌هایی است که از منابع غالبا ناهمگن و مختلف اطلاعاتی سازمان جمع آوری، دسته بندی و ذخیره می‌شود. انبار داده‌ها حاوی تمامی داده‌های مورد نیاز سازمان جهت بهره برداری در سامانه هوش تجاری می‌باشد.

تکمیل کننده این فاز از پروژه فرآیند ETL یا واکشی داده‌های خام از منابع مختلف اطلاعاتی، یکپارچه سازی، پالایش و بارگذاری در انباره داده خواهد بود. با توجه به ماهیت داده‌ها بایستی پیش از بارگزاری آن‌ها در انبار داده اقدام به پالایش یا به عبارتی تغییر ساختار داده‌ها متناسب با انبار داده با هدف تحلیل کسب و کار، که شامل اقداماتی چون تغییر نوع، مقدار، حذف، اصلاح، نرمال سازی و یا جداسازی داده‌هاست. عملیات نهایی پیش از بارگزاری در این فاز بررسی صحت داده‌ها و مقایسه با داده‌های موجود در سیستم‌های عملیاتی مبدا خواهد بود.

عنوان بخش چهارم

پیاده سازی داشبورد مدیریتی

به کمک اطلاعات موجود در انبار داده‌ها داشبوردهای مورد نیاز طراحی و پیاده‌سازی خواهند شد. در تمامی داشبوردها استاندارهای مربوط با مصورسازی رعایت خواهد شد، تا کاربران حداکثر اطلاعات ممکن را در ساده‌ترین حالت ممکن در اختیار داشته باشند. در چیدمان المان‌ها و نمودارهای استفاده شده در تمامی داشبوردها بایستی ارتباط معنایی درستی با شاخص مربوطه و سایر المان‌ها وجود داشته باشد، تا مدیران تمامی داده‌های لازم برای اتخاذ تصمیمات را در سریعترین زمان ممکن با کمترین جابجایی بین صفحات داشبورد داشته باشند. داشبوردها بایستی به فراخور ماهیت خود امکان نفوذ به عمق ابعاد خود را داشته باشند تا کاربر امکان دریافت جزئیات اطلاعات مربوط به آن شاخص را نیز داشته باشد.

همچنین سطوح دسترسی کاربران در این فاز تعیین و بسته به شرح وظایف و محدودیت‌های لازم، دسترسی مربوط به هر کاربر تعیین شده و در پیاده سازی داشبورد دسترسی‌ها اعمال خواهد شد.

  • طراحی و پیاده سازی داشبوردهای مدیریتی متناسب با طراحی اولیه
  • شناسایی و تعیین سطوح دسترسی کاربران داشبورد مدیریتی

عنوان بخش پنجم

پشتیبانی و بهبود

باتوجه به اهمیت و حساسیت بالای سامانه هوش تجاری و نقش تعیین کننده آن در تصمیمات حیاتی و استراتژیک سازمان، کنترل و ارزیابی سیستم از لحاظ صحت و دقت امری حیاتی خواهد بود. لذا سیستم به صورت مستمر پس از پایان مرحله بهره برداری مورد ارزیابی و کنترل قرار خواهد گرفت، تا به محض بروز اشکال در آن، در سریع‌ترین زمان ممکن اقدامات لازم صورت پذیرد.

از طرفی همانطور که در تعاریف موجود است، هر سیستم نرم افزاری به مثابه یک موجود زنده است که پیوسته در حال رشد و تغییر است. لذا با توجه به این مهم از یک سو و تغییرات و تحولات دائم فضای کسب و کار از سوی دیگر، پارامترها و شاخص‌های تصمیم گیری در سازمان‌ها در طول زمان دچار دگرگونی خواهد شد. از همین رو سامانه هوش تجاری موضوع پروژه نیاز به پایش و به روز رسانی مستمر خواهد داشت تا خود را با نیازهای جدید سازمان تطابق داده و همواره راهگشای مدیران در اتخاذ تصمیمات حیاتی باشد و بتواند کارایی خود را در ارائه اطلاعات حیاتی به مدیران حفظ نماید.

فهرست